ESP

FOTOCÈL·LULES PER A PORTES AUTOMÀTIQUES

Qualsevol tipus de porta automàtica funcionarà gràcies a un motor de tipus elèctric i les fotocèl·lules que rebin senyals i detectin obstacles, accionant o aturant així tot el procés d'obertura i tancament de la porta. Concretament, les fotocèl·lules de les portes corredisses són dispositius instal·lats a prop de la cancel·la automàtica, que no permetran que la porta es tanqui si el radi d'acció es veu enfosquit per la presència d'una persona o un cotxe. Hi ha almenys dues fotocèl·lules per a cancel·les de tipus automàtic, i es col·loquen en línia recta per comprovar si hi ha la presència d'algun obstacle al llarg de la cancel·la.


Fotocèl·lules per a portes automàtiques


Connexió


Les fotocèl·lules es poden col·locar una davant de l'altra, ja que una està programada per enviar senyals a la segona i alhora transmetre directament l'entrada per al bloqueig del moviment de la cancel·la en cas d'un obstacle.

p>

La fotocèl·lula, també anomenada transmissora, té un LED que envia els senyals infrarojos a l'altra fotocèl·lula receptora que detectarà l'entrada. Quan la segona fotocèl·lula no veu la llum infraroja, envia immediatament un senyal a la unitat de control, fent que l'automatització s'aturi.


Usar una llum infraroja amb una freqüència que l'ull humà no pugui veure és una opció que es va dissenyar per evitar que la llum solar s'interposés i enviés senyals incorrectes a les fotocèl·lules.


L'alineació de les fotocèl·lules de la cancel·la automàtica es calcula de manera que en aquesta posició determinada tant les dues fotocèl·lules com l'automatisme de la cancel·la s'obstrueixen pels cotxes o persones que passen al voltant de la cancel·la mòbil.

>

El muntatge de fotocèl·lules de la cancel·la automàtica preveu la perfecta alineació dels dos sensors que s'han de col·locar a una mateixa altura. Durant la fase de muntatge, l'alçada que es recomana és de 50cm del terra per poder solucionar amb facilitat el problema de l'alineació remota.


Fotocèl·lules per a portes automàtiques


Totes dues fotocèl·lules s'han de connectar al corrent, però només la transmissora, que envia el comandament, també s'haurà de connectar a la centraleta amb un cable específic per a fotocèl·lules. En qualsevol dels casos, és millor contactar amb el personal competent per muntar correctament les fotocèl·lules i així evitar crear qualsevol tipus de problema per a tot el sistema.


Quant al manteniment de fotocèl·lules, és molt important controlar de forma contínua i periòdica el funcionament d'aquestes, ja que podrien danyar-se per alguna cosa com una simple tempesta. Pot ser que la fotocèl·lula de la porta no funcioni i fins i tot en cas d'una mala neteja o la presència de fulles o plantes; simplement s'ha de netejar per restablir-ne el funcionament correcte; d'altra banda, si continuen havent-hi problemes, es recomana fer una comprovació més detallada contactant amb el fabricant.


Encara que ja no estiguin alineades de forma perfecta, les fotocèl·lules deixaran de funcionar correctament, però en aquest cas només caldrà reposicionar-les de manera correcta per restablir la seva activitat. A les nostres portes automàtiques sempre es dubta d'instal·lar o no les fotocèl·lules de seguretat, o també les anomenades cèl·lules fotoelèctriques.


Hi ha la norma mínima de seguretat exigida pel Ministeri d'Indústria en què s'obliga totes les portes automàtiques de garatge a tenir com a mínim les fotocèl·lules.


QUIN TIPUS DE FOTOCÈL·LULES INSTAL·LAR


Si al final ens decidim a instal·lar una fotocèl·lula de seguretat a la nostra porta automàtica, ens haurem de decidir entre dos models: les fotocèl·lules d'emissor-receptor i les fotocèl·lules de catadiòptric (conegudes també com a fotocèl·lules de mirall).


Les fotocèl·lules emissor-receptor per a qualsevol tipus de porta automàtica són vàlides i són d'una qualitat excepcional. Les nostres fotocèl·lules són bastant reduïdes quant a mida i funcionen a 12 o 24V sent de corrent altern i continu, volent dir que són vàlides per a qualsevol motor de porta automàtica.


En canvi, les fotocèl·lules de tipus mirall només es recomanen per a portes d'ús interior, ja que aquestes fotocèl·lules són afectades fàcilment per condicions meteorològiques adverses com el sol o la pluja. Si s'instal·len a l'interior d'una porta de garatge es poden instal·lar de forma perfecta, estalviant-nos a més haver de passar el cable de banda a banda de la porta atès que per al mirall cal utilitzar un cable.


← Tornar


CONTACTE


WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat