ESP

Com triar el sistema d'obertura adequat per a portes automàtiques

Les portes automàtiques ofereixen comoditat, eficiència i, sobretot, seguretat. Tot i això, la clau per maximitzar aquests beneficis rau en seleccionar el sistema d'obertura adequat. Amb diverses opcions al mercat, pot ser difícil prendre la decisió correcta. Aquest article cerca educar el lector en les diverses opcions de seguretat disponibles, sense enfocar-se en productes específics.


Importància de seleccionar el sistema d'obertura adequat

Elegir el sistema dobertura adequat per a portes automàtiques és crucial no només per la comoditat que proporcionen, sinó també per la seguretat que ofereixen. D'acord amb un estudi de l'Associació Nacional de Seguretat de Portes Automàtiques (ASDA, per les sigles en anglès), un 68% de les empreses que han estat víctimes de robatoris o assalts no comptaven amb un sistema de portes automàtiques adequat.


Factors a Considerar


1. Tipus d'instal·lació

El tipus d'instal·lació és un dels primers factors que cal considerar. Depenent de si es tracta d'una instal·lació comercial, industrial o residencial, les necessitats poden variar:


Instal·lacions comercials: requereixen sistemes d'alta resistència i amb funcionalitats avançades com el control d'accés.

Instal·lacions industrials: solen necessitar sistemes robustos capaços de manejar un alt flux de trànsit i condicions ambientals exigents.

Instal·lacions residencials: prioritzen la seguretat i l'estètica.


2. Tecnologies de la Detecció

Les tecnologies de detecció han evolucionat considerablement i tenen un paper essencial en l'eficàcia d'un sistema d'obertura. Entre les més comunes trobem:


Sensors de moviment: activen la porta en detectar moviment en la seva proximitat. Són ideals per a entrades amb alt trànsit.

Sensors infrarojos: detecten variacions en la temperatura; solen fer-se servir en ambients on el moviment no és constant.

Teclats o lectors de targetes: ofereixen un nivell addicional de seguretat en requerir una identificació prèvia.


3. Nivell de seguretat

El nivell de seguretat que ofereix cada sistema és un altre aspecte fonamental. Estadístiques de l'Institut de Seguretat i Tecnologia d'Accessos (ISTAA) indiquen que el 75% de les intrusions en edificis empresarials tenen lloc a través de portes no assegurades correctament. Per tant, és fonamental optar per sistemes que compleixin amb normatives i estàndards de seguretat reconeguts.


4. Facilitat d'ús i manteniment

La facilitat d'ús i manteniment del sistema també és rellevant. Un estudi del Centre Europeu de Normativa i Conformitat indica que el 56% de les falles a les portes automàtiques es deuen a un manteniment inadequat. Un sistema que ofereixi alertes de manteniment i una interfície amigable en facilitarà l'ús prolongat.


Tipus de Sistemes d'Obertura


Portes lliscants

Les portes lliscants són molt populars en instal·lacions comercials i d'alt trànsit. Ofereixen una operació silenciosa i són ideals per a entrades àmplies. Un estudi de la Universitat de Tecnologia de Berlín va concloure que les portes lliscants poden reduir el consum energètic un 30% en minimitzar la pèrdua d'aire condicionat o calefacció.


Portes Giratòries o Rotatives

Les portes giratòries són ideals per a entrades on cal controlar el flux de persones i conservar l'energia. Segons l'Associació d'Enginyeria Energètica (AEE), una porta giratòria pot reduir l'intercanvi d'aire entre l'interior i l'exterior un 75%, contribuint significativament a l'eficiència energètica de l'edifici.


Portes Batents

Les portes batents són comunes a hospitals i edificis públics. A causa de la forma d'obrir-se cap a fora, generalment estan equipades amb sensors tàctils i botons d'activació per facilitar l'accés a persones amb mobilitat reduïda.


Portes de Telescopis

Les portes telescòpiques optimitzen l?ús de l?espai disponible en oferir una obertura més àmplia en comparació amb les portes lliscants tradicionals. Són perfectes per a àrees amb espai limitat però que requereixen una obertura considerable.


Normatives i estàndards de seguretat

És crucial que qualsevol sistema dobertura compleixi amb normatives i estàndards de seguretat tant nacionals com internacionals. Entre les més rellevants trobem:


● La normativa EN 16005: regula la seguretat de les portes automàtiques a Europa.

● L'estàndard ANSI/BHMA A156.10: especifica els requisits per a la seguretat i el funcionament de les portes automàtiques als Estats Units.


Complir aquestes normatives garanteix que el sistema d'obertura no només funcioni eficientment sinó que també ofereix la seguretat necessària per als usuaris.


Beneficis d'un sistema d'obertura adequat


1. Seguretat i Fiabilitat

Un sistema d'obertura adequat ofereix més seguretat i confiança. Les estadístiques demostren que la implementació de portes automàtiques que compleixen estàndards de seguretat redueix significativament el risc d'intrusions i accidents.


2. Eficiència Energètica

Com s'ha esmentat prèviament, l'ús de portes automàtiques, especialment les giratòries, pot resultar en estalvis substancials d'energia, cosa que contribueix a la sostenibilitat i la reducció de costos operatius.


3. Accessibilitat

Un sistema d'obertura adequat garanteix que totes les persones, incloent-hi aquelles amb discapacitats, puguin accedir a l'edifici sense dificultats. Això no només millora l'experiència de l'usuari, sinó que també compleix les regulacions d'accessibilitat.


4. Estètica i Valor Afegit

A més de tots els beneficis funcionals, un sistema dobertura que estigui ben seleccionat pot afegir valor estètic i monetari a la propietat. Investigar i triar correctament pot oferir aquest valor afegit.


Conclusió

Escollir el sistema d'obertura adequat per a les portes automàtiques no és una decisió que s'hagi de prendre a la lleugera. Cal considerar múltiples factors, des del tipus d'instal·lació i les tecnologies de detecció fins al nivell de seguretat i facilitat d'ús. Complir les normatives de seguretat i entendre els beneficis a llarg termini pot marcar una gran diferència en l'eficiència i la seguretat de la teva instal·lació. En prendre una decisió informada, no només garantiràs la seguretat dels usuaris, sinó que també milloraràs l'eficiència operativa i el valor de la propietat.


Com triar el sistema d'obertura adequat per a portes automàtiques


← Tornar


CONTACTE
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat